Nyttnytt portrett

Knut Jarl Michelsen, tidligere lektor i videregående skole, blogger og forfatter,

kan evt. kontaktes på Facebook

Ås, februar 2022 

Omtaler

Rottefangeren fra Hamarøy – og andre gamle ting

«Folkelivsskildreren Jacob Breda Bull (1853-1930) var antakelig den første som parodierte den myteomspunne Knut Hamsun i romanen «Livets triumf» fra 1911, der Hamsun kalles Hans Willum. Hamsun-entusiasten Knut Michelsen har i flere år ment at Bulls roman burde få en oppdatert oppfølger som spiller ut Hamsuns lange liv og der høydepunktet er når han begynner å parodiere seg selv. Michelsen lar flere Hamsun-forskere opptre i lett forkledning med sine ultimate tolkninger og forsøk på å sette dikteren på formel. ‘Men dikteren Hamsun vinner alltid kampen om sitt eget rykte til slutt. De greier ikke avkle livet hans spillets mystikk’. (…) boka har en twist til slutt som det bare er å glede seg til.»
 
(Hege Faust, norsklektor, styreleder i Hamsun-Selskapet)
 
 
«Nå har jeg lest din bok. Du sier jo selv til slutt at du ikke har noen fast ledetråd, så derfor har jeg bare moret meg over dine betraktninger uten å søke et mønster. Særlig interessante var beretningene fra Amerika og Hamsuns mellomfase med Bergljot. Morsom var også portretteringen av Hamsunforskerne».
 
(Jørgen Haugan, dr. philos i nordisk litteratur, tidligere v/Universitetene i Trondheim og København, Ibsen-forsker, biograf)
 
 
«(…)morer meg! Ikke uten klo!»
 
(Jorunn Hareide (prof. em v/Universitetet i Trondheim og Oslo, litteraturforsker, redaktør, biograf)


«Jeg ble «vilt» begeistret for boken din! Jeg er ikke særlig glad i biografier, men å fortelle historien om Hamsun på denne unike måten synes jeg var veldig morsomt. Så mye humor og ironiske  sleivspark, men også med mye faktakunnskap!»
 
(Inger Elvevold, lærer og bokelsker)

Du kan kjøpe eller bestille boka her eller i din bokhandel via denne linken

https://bokhandel.kolofon.no/b/rottefangeren-fra-hamaroy-


Augusta skriver en bok – HER i samtale med hjemmesideforfatteren

TILBAKE TIL TOPPEN AV HJEMMESIDEN