TEXAS LEVERTE, men det var dessverre ikke nok…

 

protest-mot-nedleggelse1

Galleri Texas – egentlig kulturhuset i Ås – ble lagt ned etter 6 års drift. Galleriet hadde sitt tilholdssted på Ås stasjon, en gammel jernbanebygning fra før midten av 1800-tallet der blant annet Knut Hamsun postet et halvt hundre brev i sin kunstneriske krisetid (1896-1906) mens han leide en hytte nede ved Årungen på Berg sanatorium – hos vertinne Caroline Halvorsen (se på denne hjemmesiden) .

ofte-fulltNedleggelsen av stedet var selvsagt synd for gallerifolkene, synd for alle musikere, kor og foredragsholdere som etter hvert fikk et sted de kunne underholde for en noe mindre, men alltid entusiastisk forsamling.

Men ikke minst også synd for vanlige Ås-folk som endelig fikk sitt kulturhus og visste å sette pris på det og bruke det – og som ga sin støtte til folkene som har drevet galleri og kafé – på mer eller mindre idealistisk basis – med et fakkeltog gjennom Ås.

Helt nederst også 3 små videosnutter av Ole & Oles siste Tom Waits-konsert på Galleri Texas i desember.

nesten-alltid-apent2

Bildene under til høyre:

Galleri Texas – nesten alltid åpent – og for alle.
der-folk-samles

Et sted der folk møttes.

stilfullt-og-gaverikt

Stilfullt og gaverikt.

ogsa-kunstsalgmer-kunstgarnKunstnerne satte sitt preg på stedet.

kuntnerne-satte-sitt-preg

Også et sted for salg av kunst og kunstformidling.

idealisteridealister-2Helt nederst et par bilder av ildsjelene.

ole-og-oleTil slutt – og siste konsert: Ole & Ole (også Raindogs Duo) synger Tom Waits…

Ole & Ole (also Raindogs Duo) is playing Tom Waits in Texas Gallery and Cafe in Ås, Norway December 2009. A wonderful and husky interpretation from two young Norwegian artists including guitar, vocals and piano. Part 1, 2, 3. The singer also has a artist-name: Samuel Tramp.

PS: Helt uten sammenlikning for øvrig – minnes man gamle Parkinsons lov for offentlig byråkrati og virksomhet:

«Hvis noe fungerer, så nedsett en komité for å se på virksomheten.

Skulle det fortsatt fungere, så omorganisér eller flytt det.

Skulle det – mot formodning – fortsatt fungere, så legg det ned eller la andre overta.»


 


 

 

 

 

 

 

 

TILBAKE TIL TOPPEN AV HJEMMESIDEN